Laboratorium WESSLING Polska sp. z o.o.
WESSLING Polska sp. z o.o.
ul. Jasielska 7A
60 476-Poznań
tel. + 48 61 842 77 55
zywnosc@wessling.pl
www.wessling.pl
Wytwarzanie produktów bezglutenowych może być dużym wyzwaniem, dlatego laboratorium WESSLIG Polska sp. z o.o. skuteczną i wiarygodną analizą wspiera producentów żywności i dostawców surowców w spełnianiu wymogów prawnych i zapewnieniu najwyższych standardów w dziedzinie bezpieczeństwa żywności.
Zgodnie z prawem, produkty spożywcze zawierające do 20 mg/kg glutenu mogą być oznaczone jako "bezglutenowe", natomiast produkty spożywcze, które zawierają go od 20 do 100 mg/kg mogą być oznaczone terminem “o bardzo niskiej zawartości glutenu”.
Nasze laboratorium wykonuje akredytowane badania żywności na obecność glutenu. Oferujemy kanapkowy test immunoezymatyczny (ELISA) z wykorzystaniem przeciwciał R5 (wg Mendez) przy użyciu zestawu renomowanej firmy R-Biopharm RIDASCREEN® Gliadin Art. No. 7001. Za jego pomocą wykonujemy ilościowe oznaczenia prolamin z pszenicy (gliadyna), żyta (sekalina) i jęczmienia (hordeina) w surowcach takich jak mąki (gryka, ryż, kukurydza, owies, teff) i przyprawy, jak również w przetworzonej żywności, takiej jak makaron, dania gotowe, słodycze i wyroby cukiernicze, kiełbasy, napoje i lody.
Producenci żywności bezglutenowej muszą mieć pewność, że ich produkty spełniają wymagania prawne dla żywności bezglutenowej, a badanie na zawartość glutenu jest kluczowym elementem kontroli ich jakości.
Zapraszamy do współpracy.
ul. Jasielska 7A
60 476-Poznań
tel. + 48 61 842 77 55
zywnosc@wessling.pl
www.wessling.pl
Wytwarzanie produktów bezglutenowych może być dużym wyzwaniem, dlatego laboratorium WESSLIG Polska sp. z o.o. skuteczną i wiarygodną analizą wspiera producentów żywności i dostawców surowców w spełnianiu wymogów prawnych i zapewnieniu najwyższych standardów w dziedzinie bezpieczeństwa żywności.
Zgodnie z prawem, produkty spożywcze zawierające do 20 mg/kg glutenu mogą być oznaczone jako "bezglutenowe", natomiast produkty spożywcze, które zawierają go od 20 do 100 mg/kg mogą być oznaczone terminem “o bardzo niskiej zawartości glutenu”.
Nasze laboratorium wykonuje akredytowane badania żywności na obecność glutenu. Oferujemy kanapkowy test immunoezymatyczny (ELISA) z wykorzystaniem przeciwciał R5 (wg Mendez) przy użyciu zestawu renomowanej firmy R-Biopharm RIDASCREEN® Gliadin Art. No. 7001. Za jego pomocą wykonujemy ilościowe oznaczenia prolamin z pszenicy (gliadyna), żyta (sekalina) i jęczmienia (hordeina) w surowcach takich jak mąki (gryka, ryż, kukurydza, owies, teff) i przyprawy, jak również w przetworzonej żywności, takiej jak makaron, dania gotowe, słodycze i wyroby cukiernicze, kiełbasy, napoje i lody.
Producenci żywności bezglutenowej muszą mieć pewność, że ich produkty spełniają wymagania prawne dla żywności bezglutenowej, a badanie na zawartość glutenu jest kluczowym elementem kontroli ich jakości.
Zapraszamy do współpracy.